Fysiotherapie

Bewegingstherapie bestaat uit behandelingen en trainingen.


Veel klachten en tijd kunnen worden bespaard indien je preventief of er vroeg bij bent. De behandelingen en trainingen die ABCworkpro in het kader van bewegingstherapie aanbiedt zijn op het werk te realiseren.


Voor de behandelingen wordt samen gewerkt met verschillende disciplines; fysiotherapie en (sport-)masseurs. De fysiotherapeute kijkt met haar kennis naar de klachten/beperkingen die een medewerker ervaart. Daaruit volgt een advies en behandelplan. Dit kan dan bestaan uit massage en trainingen.


De massages op het werk worden gegeven over de kleding heen. Stoelmassage is heel geschikt als het accent op bovenrug, nek en schouders ligt. De basis van de stoelmassage vormt een Japanse drukpunt massage. Dit is een intensieve, circa 15 minuten durende massage, waarbij alle kritische punten aan bod komen. Indien nodig worden ook andere massage technieken in gezet. Alle masseurs hebben een gedegen massage opleiding gehad. Regelmatig worden nascholings- en verdiepingscursussen gevolgd.Voor lage rugklachten is een behandeling op een massagetafel meer geschikt. Indien nodig brengen wij een mobiele behandeltafel mee.


Indien nodig, omdat een intensieve behandeling door een fysiotherapeut dan wel een andere discipline nodig wordt geacht, wordt de medewerker verwezen.